Esti companie? Schimba destine gratis! Directioneaza 20% din impozitul pe profit.
Vino alaturi de noi pentru a lasa lumea putin mai buna decat ai gasit-o!

Iata ce poti face:

Daca esti firma, poti sa directionezi 20% din impozitul pe profit ce revine statului. In anul 2004 in Codul Fiscal a fost introdusa o facilitate de impozitare dar foarte putine societati comerciale fac uz de aceasta inlesnire. Astfel potrivit Codului Fiscal art. 21. alin. 4 poti sa scazi din impozitul pe profit datorat statului sumele aferent. Legislatia impune doua conditii in acest sens: suma nu trebuie sa depaseasca 0,5% din cifra de afaceri a firmei si trebuie sa se incadreze in limita de 20% din impozitul pe profit ce revine statului.

Procedura de redirectionare:

Procedura in sine este una extreme de facila, presupunand eforturi minime din partea societatii comerciale. Astfel, in urma alegerii unei organizatii sau cauze a carei sprijin se urmareste, se va intocmi un contract de sponsorizare. De mentionat este faptul ca societatea va trebui sa realizeze, la momentul redactarii contractului, o estimare a valorii cotei de 20% deoarece sponsorizarea trebuie sa fie inregistrata in contabilitate in anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului platii efective). Contractul astfel finalizat va fi apoi trimis ONG-ului in cauza, care il va semna si stampila, cu obligatia de a returna companiei exemplarul primit. Contractul astfel incheiat constituie dovada actului de mecenat, iar in baza acestuia se va realiza redirectionarea.

Suma ce urmeaza a fi donata este considerata cheltuiala nedeductibila si se constituie ca un credit fiscal. Nu afecteaza baza de impozitare. Iar in momentul platii impozitului pe profit, catre ANAF, se va achita doar restul din impozit.

In cazul in care compania nu a avut profit, aceasta poate sa apeleze la creditul fiscal. Aceasta ii permite practic sa realizeze sponsorizari chiar dacă nu obtine profit în anul respectiv, suma fiind acoperita de un credit fiscal disponibil pe o perioadă de sapte ani. Pe masura ce situatia companiei se imbunatateste, aceasta isi poate deduce din impozitul pe profit viitor sponsorizarile realizate în anii precedenti si acumulate în creditul fiscal.

Contractul de sponsorizare al Asociația Fotbal Club Vis de București pentru redirectionare 20% din impozitul pe profit il puteti descarca de AICI.

Pana in prezent s-a pus accentual pe implicarea personalor fizice, prin alocarea de catre acestea a celor 2% din impozitul pe venit. Lipsa cunoasterii reglamentarilor in domeniul fiscal si a promovarii facilitatii de 20% a facut ca acest mecanism sa devin obscur, fiind rareori folosit de catre societati. Acest instrument ar putea inlesni finantarea sectorului non-guvernamental, dezvoltarea de proiecte si parteneriate. Prin prisma efectelor benefice ce ar putea aparea ca urmare a alocarii unor sume importante actorilor implicati in proiecte sociale, companiile ar avea puterea sa decida cum vor fi investii banii fara sa mai lase in grija statului administrarea acestor fonduri.

Alte informaţii utile:

Modelul standard de formular necompletat cu datele AFC BUCURESTI 015, disponibil pe pagina ANAF, se găseşte aici: Formular 230/Formular 200.

Datele Bazei sportive AFC BUCURESTI 015 pentru completare a formularelor sunt următoarele:

Denumire entitate: Asociatia Fotbal Club Vis de Bucuresti
Cod de identificare fiscală a entitătii: 34602515
Cont bancar (IBAN): RO 50OTP V114 000939093RO01

Sediul: strada SLT. P. M. Neagoe Teodor nr. 1K, bl.10, parter, ap. 65, sector 1, Bucuresti

Daca doriţi mai multe informaţii în legătură cu această procedură vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi.

Telefon

0721.438.638

E-mail

contact@fcbucuresti015.ro

Coș

  • Niciun produs în coș